Kuidas me heina toodame?
Meilt ostetud heina puhul saad olla kindel, et tegemist on kvaliteetse, rohelise, kuiva ja toitaineid täis oleva heinaga.
Kuidas me seda saavutame?
Kõik algab heinamaade õigest rajamisest.
Uue või olemasoleva heinamaa rajamisel tuleb tagada umbrohu vaba maa ja heinaseme peab koosnema heast segust erinevatest heina liikidest.
Igal heinaliigil on oma eelised ja ka negatiivsed küljed.
Mõned heinaliigid on kõrrelisemad, teised pehmemad. Samas osad heinaliigid sisaldavad rohkem toiteväärtust ja mõned jällegi vähem toiteväärtust.
Kui heinasegu on olemas tuleb heinamaasid õigeaegselt niita.
Võib ju mõelda, et mis seal ikka keerulist on?
Kuid valel ajal niidetud heinaga võivad kaasneda väga palju negatiivseid omadusi.
Õigel ajal niidetud hein tagab, et taimes on veel piisavalt toitaineid.
Seemnepea, mis on heina taime kõige toiteaine rohkeim osa peab olema veel küljes ja värvuselt ilus roheline.
Kui hein on niidetud järgneb sellele kaarutamine.
Kaarutamisega tagatakse, et hein saaks piisavalt kiirelt kuivada ja kaotada suurema osa oma niiskusest.
Õigete töövõtedega kaarutades tagatakse, et juba kuivav heinataim ei puruneks liialt. Liialt purunemine võib lõppeda sellega, et heinapress ei suuda kogu materjali maapinnalt ülesse korjata ja sellega kaotatakse suur osa toiteväärtusest.
Kaarutamisele järgneb kuni kaks päeva hiljem vaalutamine millega luuakse pressi jaoks hea õhuline heina vaal.
Õhuline ja suur vaal tagab veel hommikusest niiskusest oleva vaalu kuivamise ning lisaks heinapressi õige töötamise ja pakid tulevad tänu sellele tihedad ja õige kujuga.
Heina tuleb alati pressida samalpäeval kui seda on vaalutatud.
Pressimisel tuleb jälgida, et pakid ei oleks liiga niisked, oleks õige tiheduse ja suurusega.
Peale seda tuleb toimetada kiirelt kõik pakid kuiva kohta varju alla selleks, et tagada heinapaki pikaajaline hoiustamine ja toitained heinas säiliksid.
Sedasi teeme me igaasta heina ja tagame klientidele kindla kvaliteediga heinapakke.